Nega tela
Faza pripreme je od suštinske važnosti u tretmanima za negu tela jer pojačava efekte specifičnih tretmana tela. Poboljšanjem zaštite i ojačavanjem kože tela generalno se poboljšavaju kvalitet i funkcije kože.
Zakažite termin
Priprema i čišćenje epiderma i odstranjivanje toksina da bi se ponovo uspostavile prirodne regenerativne funkcije epiderma.

Faza pripreme je od suštinske važnosti u tretmanima za negu tela jer pojačava efekte specifičnih tretmana tela. Poboljšanjem zaštite i ojačavanjem kože tela generalno se poboljšavaju kvalitet i funkcije kože. Epiderm je dinamična struktura koja ima glavnu ulogu u kompletnom odbrambenom sistemu našeg organizma. Iz prirodnih i fizioloških razloga epiderm našeg tela je zapravo mnogo osetljiviji na dehidrataciju i ima mnogo manje lojnih žlezda nego na licu, osim u zoni dekoltea i leđa. Sa starenjem slabi kohezija između ćelija epiderma i usporava se proces prirodne eksfolijacije i ćelijske regeneracije. Epidermalne ćelije su sve lošijeg kvaliteta i postepeno slabi zaštitna funkcija kože. Tretmani Biologique Rechercha namenjeni za negu tela predstavljaju kombinaciju proizvoda i specifičnih metoda rada razvijenih sa istim stepenom stručnosti i znanja kao i za tretman lica, uključujući fokus na personalizaciji tretmana. Tako osmišljenim tretmanima postiže se efekat detoksikacije, oblikovanja i zatezanja da bi se dobila skladna silueta i zategnuo glutealni deo.

Faza pripreme

Efekti: eksfolijacija i ujednačavanje boje kože na rukama ako postoje keratoze.

Masque Gommage Mains (Piling maska za ruke):

Bogata sastojcima za eksfolijaciju, hidrataciju i ujednačavanje boje tena, Masque Gommage Mains čini kožu glatkom i ublažava pigmentne promene. Idealna je za tretman kože s keratozama, suve kože i/ili pigmentnih promena na koži ruku.

Efekti: remodelovano telo, regenerisana i zategnuta koža

Lift Corps*/**

Nezaobilazan tretman za kompletno oblikovanje tela. Lift Corps ima efekat eksfolijacije, zateže i učvršćuje epiderm. Sastoji se od praha (bogatog amino-kiselinama i algama dijatomejama) i tečnosti (bogate ekstraktom svile). Proizvod Lift Corps nanosi se specijalnim tehnikama masaže koja se radi isključivo u salonima Biologique Rechercha. Tretman se preporučuje za pripremu i obnavljanje kože pre i posle leta ili u okviru serije tretmana za mršavljenje.

Load More Posts
Obloge za telo

Da bismo pomogli telu da se oslobodi svih akumuliranih toksina ili pripremili kožu za tretmane za mršavljenje, Biologique Recherche predlaže specijalne obloge na bazi morskih algi. Uvijanjem tela u takve obloge postiže se efekat revitalizacije i koža tela se priprema za naredne faze tretmana.

Obloge

Efekti: omekšava, revitalizuje i zateže kožu.

Gel d’Algues aux Huiles Essentielles MC 110* (Gel od algi na bazi eteričnih ulja MC110):

Gel za detoksikaciju i dinamizaciju. Eterična ulja majčine dušice, nane, čempresa i limuna stimulišu i pročišćavaju epiderm. Fitoplanktoni iz kompleksa MC110 poboljšavaju tonus tkiva. Kompletnim uvijanjem tela dobija se osećaj prijatnosti i relaksiranosti. Preporučuje se za tretman celulita, kao i celulita u kombinaciji s mlitavom kožom.

Ulja i kompleksi za negu tela

Laboratorija Biologique Recherche nudi bogat asortiman specijalnih ulja i kompleksa za negu, regeneraciju i ulepšavanje kože tela. Ova ulja se mogu koristiti samostalno ili u kombinaciji s kremama da bi se pojačalo dejstvo aktivnih sastojaka. Koža ih brzo upija zahvaljujući njihovoj teksturi a ulja ne ostavljaju mastan sloj na koži

Efekti: poboljšan tonus, mekša koža i vidno manje naduven stomak.

Huile Sous-Ombilicale (Ulje za deo ispod pupka):

Ulje za deo ispod pupka pospešuje eliminaciju toksina i viška vode i pomaže da se smanji naduvenost stomaka. Zahvaljujući mešavini eteričnih ulja kedrovog drveta, kleke, karanfilića i bora postiže se efekat drenaže, detoksikacije i dinamizacije u ciljnim zonama

Efekti: razlaže lokalizovane masne naslage.

Complexe Anti-C (Kompleks za uklanjanje masnih naslaga):

Kompleks Anti-C (C označava celulit) predstavlja biljni kompleks obogaćen ekstraktom bršljana, bele loze i medunike, koji pomaže da se ublaži celulit. Zahvaljujući efikasnom dejstvu, ovaj kompleks poboljšava tonus, ima efekt detoksikacije i stimuliše epiderm. Za još jače efekte i optimalne rezultate preporučuje se naizmenična upotreba ovog kompleksa i Kompleksa Anti-A.

Efekti: deluje protiv opuštanja dermoepidermalnog matriksa.

Sérum Matriciel:

Serum za zatezanje koji sprečava opuštanje dermoepidermalnog matriksa tako što stimuliše sintezu potpornih proteina, vlakana kolagena i elastina. Ojačava elastičnost epiderma i ravna neravnine na koži. Pakovanje u spreju olakšava nanošenje na ciljne zone (poprsje, unutrašnju stranu nadlaktica i unutrašnju stranu butina) i prodiranje aktivnih sastojaka. Preporučuje se za kožu kojoj nedostaje tonus.

Efekti: obnavlja kožu i deluje umirujuće.

Body Oxygénant

Proizvod s regenerativnim svojstvima i umirujućim dejstvom na kožu, sadrži kukuruzno ulje i specifičan kompleks Biologique Rechercha za oksigenaciju. Svakodnevnom primenom koža postaje glatka i gubi izgled pomorandžine kore. Preporučuje se za sve tipove kože. Idealan proizvod protiv celulita i za tretman kože oštećene izlaganjem suncu.

Kreme za telo su okosnica nege tela: ulepšavaju i regenerišu kožu tela i oblikuju siluetu

U ovoj bitnoj fazi nege tela postižu se balans, čvrstoća i bolji tonus.

Efekti: obnavljanje oštećene kože ruku, kože s pigmentnim promenama, dehidrirane kože i kože kojoj nedostaju lipidi.

Emulsion Mains PIGM 400 (Emulzija za ruke PIGM 400):

Emulzija bogata aktivnim sastojcima za ublažavanje pigmentnih fleka stvara efikasnu zaštitu kože od agresivnih spoljašnjih uticaja. Preporučuje se za tretman specifičnih problema kože s pigmentnim flekama, dehidrirane kože i one kojoj nedostaju lipidi.

Efekti: bolja figura i zategnutija koža tela.

Crème Anti-C (Krema protiv celulita):

Krema sa višestrukim dejstvom, namenjena za mršavljenje, deluje istovremeno na više načina kako bi se otklonile sve vidljive manifestacije koje su posledica celulita. Smanjuje se količina masnih naslaga, zaustavlja poremećaj organizacije na nivou dermoepideralmnih struktura, obavlja eksfolijacija i gubi izgled pomorandžine kore. Zahvaljujući formuli bogatoj biljnim ekstraktima bršljana, rastavića, koprive i brezove kore, poboljšava se mikrocirkulacija. Glatka tekstura kreme savršeno odgovara tehnici masaže po metodu palpiranje-valjkanje. Preporučuje se za kožu s lokalizovanim masnim naslagama.

Efekti: poboljšava figuru i ujednačava teksturu kože.

Crème Amincissante Oxygénante MC 110 (Krema za mršavljenje i oksigenaciju MC 110):

Krema za mršavljenje, oksigenaciju i stimulaciju epiderma. Zahvaljujući eteričnim uljima koja sadrži (majčina dušica, limun, čempres, pitoma nana) postiže se termički efekat kojim se stimuliše mikrocirkulacija. Preporučuje se za sve tipove kože. Idealna je za smanjivanje lokalizovanih masnih naslaga, tvrdog celulita ili za tretman kože posle edema, kože poput pomorandžine kore…

Efekti: zateže i učvršćuje opuštene delove tela.

Crème Réparatrice (Krema za reparaciju):

Poboljšava tonus i štiti epiderm. Zahvaljujući izuzetnim svojstvima učvršćivanja idealna je za bistu jer vraća čvrstinu i snagu grudi, ali i za sve zone u kojima se koža opušta, kao što je unutrašnja strana nadlaktica i butina. Preporučuje se za zone u kojima je koža mlitava i opuštena.

Efekti: bolji tonus i balans kože tela zahvaljujući svakodnevnoj nezi.

Crème MSR-H Corps (Krema MSR-H za telo):

Anti-ageing formula za hidrataciju, regeneraciju i zaštitu kože, sadrži ekstrakte jama i soje u kombinaciji sa specifičnim kompleksom Biologique Rechercha za oksigenaciju. Ova hranljiva krema bogate i baršunaste teksture učvršćuje kožu na duži rok i ujednačava njenu teksturu da bi se istakla lepota zrele kože. Preporučuje se za zrelu kožu.