Nega lica
U Biologique Recherche metodologiji faza pripreme je ključna za postizanje optimalnih finalnih rezultata. Epiderm se tokom ove faze dubinski čisti, uspostavlja se balans pH vrednosti epiderma, obavlja se blaga eksfolijacija i obnavlja zaštitni hidrolipidni sloj.
Zakažite termin

Proizvodi za skidanje šminke i čišćenje lica

Odstranjuju sve ostatke šminke i nečistoća prouzrokovanih zagađenjem. Sadrže aktivne sastojke s kojima započinje pripremna faza, čiste kožu i čine je mekanom. Ovi proizvodi su prvi korak u nezi kože i treba ih koristiti svakodnevno, ujutru i uveče. Skidanje šminke uvek početi od zone oko očiju, i to čistim tupferom.

Efekti: nežno odstranjuje šminku u zoni oko očiju.

Solution Démaquillante pour les Yeux (Tečnost za skidanje šminke oko očiju):

Višefazna tečnost efikasno odstranjuje šminku vodeći računa o nežnoj i osetljivoj koži u zoni oko očiju tako da ona ostaje čista i bez tragova masnoće. Ova tečnost ima dvostruki efekat: skida šminku i umiruje kožu. Pogodna je za sve tipove kože, čak i one najosetljivije.

Efekti: čisti i ujednačava ten kože izložene uticajima gradske sredine

Lait VIP O2 (Mleko VIP O2):

Mleko za čišćenje kože sprečava uticaj zagađenja, eliminiše nečistoće i umiruje kožu. Posvetljuje i ujednačava ten. Idealno je za osobe izložene oštroj klimi i zagađenju, kao i za osobe koje često putuju. Preporučuje se za kožu izloženu stresu i devitalizovanu kožu.

Load More Posts

Losioni P50

Losioni P50, P50V i P50W za eksfolijaciju i uspostavljanje balansa epiderma rezultat su 35-godišnjih studija i iskustava, zahvaljujući kojima su i napravljeni ovi jedinstveni proizvodi. Losioni P50 pospešuju prirodni proces eksfolijacije epiderma i tako pomažu obnavljanje epidermalnog „štita”. Ojačani epiderm može efikasno da obavlja svoju zaštitnu funkciju i ispolji sjajna svojstva samoregeneracije. Losion P50, najpoznatiji i najtraženi proizvod Biologique Recherecha, postao je neizbežan proizvod jer svaki tretman Biologique Rechercha ili nega kod kuće počinju ritualom „P50”. Svakodnevnom upotrebom, ujutru i uveče, postiže se blaga eksfolijacija, reguliše lučenje sebuma, obavlja hidratacija i održava kisela pH vrednost epiderma. Sprečava urastanje dlaka i deluje na već urasle dlake tako da je idealan za negu kože pre i posle brijanja.

Način upotrebe

Tokom prve sedmice: staviti nekoliko kapi losiona na tupfer navlažen vodom i blagim tapkanjem nan eti na lice, pokretima nagore, počinjući od dekoltea i vrata i završiti s licem. Nakon prve sedmice: losion stavljati direktno na suvu vatu. Losion P50W ispira se sprejom L’Eauxygénante.

Način upotrebe

Specijalni proizvodi za eksfolijaciju

Ovi proizvodi dopunjavaju dejstvo losiona P50 zahvaljujući efektu popunjavanja (MC 110) ili se koriste umesto losiona P50 (Alpha KératoRégulatrice) za izrazito devitalizovanu kožu ili kožu s keratozama.

Efekti: daje blistav izgled i fiksira šminku.

L’Eauxygénante:

Sprej sa antioksidantnim svojstvima, za hidrataciju i oksigenaciju; stimuliše epiderm oblažući ga zaštitnim slojem. Sadrži visoke koncentracije ekstrakta pomorandže i kivija bogatih vitaminima A i C, kao i ekstrakt runolista koji deluje na slobodne radikale, kao i specifičan kompleks Biologique Recherecha za oksigenaciju. Ne remeti pH kiselost epiderma. Proporučuje se za sva stanja kože.

Efekti: smanjuje neravnine na koži, ističe oval lica i čini kožu glatkom i čistijom.

Lotion MC 110 (Losion MC 110):

Losion za regeneraciju kojim se postiže efekat eksfolijacije, poboljšava tonus i popunjavaju dublje i pliće bore. Koristi se kao dopuna Losiona P50. Lotion MC 110 N°1: preporučuje se za normalnu kožu. Lotion MC 110 N°2*: preporučuje se za puniju kožu ili kožu sa smanjenim tonusom.

Maske za dubinsko čišćenje i stabilizaciju kože

Maske su poslednji proizvodi koji se nanose u pripremnoj fazi, pre faze tretmana. Sadrže visoke koncentracije aktivnih sastojaka kojima se postiže dubinsko čišćenje i stabilizuje stanje kože ali i produžavaju blagotvorni efekti prethodno nanetih proizvoda. Sadrže esencijalne masne kiseline kojima se obnavlja proteolipidni zaštitni sloj kože nakon eksfolijacije i koža priprema za proizvode koji se nanose u samoj fazi tretmana. Za Biologique Rechereche je specifično to što se, za razliku od drugih brendova, maske s razlogom nanose u sredini tretmana a ne na kraju da bi se izbeglo da se aktivni sastojci naneti u pripremnoj fazi odstrane kada se maska ispira.

Efekti: posvetljuje pigmentne fleke i ujednačava ten.

Crème PIGM 400 (Krema PIGM 400):

Ovaj fiziološki tretman koji „poštuje” epiderm sadrži koncentrovane aktivne sastojke za posvetljivanje tena, beljenje pigmentnih fleka i zaštitu kože. Ublažava pigmentne promene i sprečava nastanak novih pigmentnih fleka. Preporučuje se za neujednačen ten i kožu s pigmentnim promenama.

Efekti: za „peglanje” dubljih i plićih bora i ujednačen ten.

Masque Crème Biofixine (Maska-krema Biofixine):

Maska za zatezanje kože i protiv bora kombinuje svojstva maske i kreme u jednom proizvodu. Ovaj inovativan, višenamenski proizvod pruža izuzetan efekat zatezanja i čini kožu glatkom, uz osećaj prijatnosti. Preporučuje se za devitalizovanu kožu s vidljivim znacima starenja.

Load More Posts

Proizvodi namenjeni samo za profesionalnu upotrebu

Biologique Recherche još od svog osnivanja ima najsavremenije proizvode za upotrebu u kozmetičkim salonima koje mogu primenjivati samo profesionalni kozmetičari koji su prošli obuku Biologique Rechercha. Ovi proizvodi zahtevaju posebnu tehniku rada i primenjuju se na različite načine, zavisno od analize individualnog stanja kože. Bogati visokim koncentracijama aktivnih sastojaka, oni odmah daju vidljive rezultate ako se primenjuju po metodima Biologique Rechercha.

Efekti: glačanje kože i ublažavanje dubljih i plićih bora.

Le Soin Lissant*:

Soin Lissant je tretman sa odličnim antistres efektom. Sastoji se od losiona i praha koji se doziraju u zavisnosti od tipa i stanja kože. Bogat Omega 3 kiselinama i hijaluronskom kiselinom, kao i proteinima svile, čini kožu glatkom i mekanom. Jedinstvenim pokretima koje je osmislio Biologique Recherche, a koji se povremeno smenjuju s glađenjem i oblikovanjem, uz brze i pažljivo dozirane pulsacije, postiže se restrukturiranje kože. Preporučuje se za dehidriranu i nežnu kožu.

Efekti: eksfolijacija i „lifting” kože lica

Lift C.V.S.*:

Lift C.V.S. ima efekat pravog ručnog liftinga. Sastoji se od tečnosti i praha sa svojstvima oksigenacije i regeneracije. Proizvod se nanosi glađenjem kože, štipkanjem s vibracijama i modelovanjem, čime se stimuliše epiderm i oblikuje oval lica. Preporučuje se za devitalizovanu i/ili seboroičnu kožu.

Efekti: eksfolijacija, „rekondicioniranje” epiderma i ujednačen ten.

Masque Exfoliant P50 Visage* (Maska za eksfolijaciju P50 za lice):

Glača kožu i ujednačava ten. Zahvaljujući svom sastavu pomaže u prevenciji prevremenog starenja kože, dajući blistavost tenu. Preporučuje se za kožu s keratozama, kožu bez sjaja i/ili kožu s pigmentnim promenama.

Load More Posts

Faza tretmana

Ova faza je od suštinske važnosti jer je tokom nje program nege kože „najaktivniji”, Objedinjuju se volumen i različite kompleksne strukture lica da bi se postigla potpuno drugačija dimenzija, po kojoj se Biologique Recherche izdvaja. Proizvodi koji se primenjuju u ovoj fazi sadrže najveće koncentracije aktivnih sastojaka biljnog, biomorskog i biološkog porekla. Kada se primene u skladu s metodologijom koju je osmislio Biologique Recherche, postiže se izbalansiran, hidriran i revitalizovan epiderm. Aktivni sastojci deluju progresivno, poboljšavaju kvalitet kože i omogućavaju blistav ten.

Autentični serumi

Autentični serumi spadaju u najčistije formule iz game proizvoda Biologique Rechercha. Njihovi glavni aktivni sastojci su u formi amino-kiselina ili kratkih lanaca peptida s minimalnom količinom konzervansa. Njihovo ciljano dejstvo usmereno je na tretman specifičnih disbalansa (dehidratacija, devitalizacija, bore, koža sklona seboreji itd.). Ovi serumi se koriste samostalno ili pomešani u koktel. Njihovo dejstvo se podstiče aparatom Remodeling Face® tokom tretmana u salonu.

Efekti: uspostavlja balans i pročišćava seboroičnu i problematičnu kožu.

Complexe Iribiol (Kompleks Iribiol):

Serum za uspostavljanje balansa, pomaže regulisanje lučenja sebuma i skuplja proširene pore. Serum na bazi irisa i cinka, specijalno je formulisan za rešavanje različitih manifestacija problematične kože. Preporučuje se za mešovite kože, kao i za seboroičnu i problematičnu kožu.

Efekti: ujednačava ten kože kojoj nedostaje kiseonik.

Sérum Oligo-Protéines Marines (Oligo-proteini morskog porekla):

Serum biomorskog porekla za dinamizaciju i revitalizaciju koji stimuliše prirodne funkcije kože i ujednačava ten. „SOS” tretman za kožu izloženu stresu. Preporučuje se za devitalizovanu kožu, kožu bez sjaja i onu s nedostacima. Idealan serum za asfiksičnu kožu pušača.

Load More Posts

Ciljani serumi

U pojedinim stanjima kože može se privremeno pojaviti disbalans, koji zahteva ciljane tretmane kojima se postižu i trenutni i dugotrajni efekti. Biologique Recherche je zbog toga razvio novu generaciju seruma – ciljane serume čiji aktivni sastojci dobijeni fitobiološkim i biotehnološkim postupcima deluju i na uzroke, i na posledice uo čenih disfunkcija. Prva dva seruma iz ove nove generacije seruma odgovor su na probleme reaktivnih i osetljivih koža i koža kojima naro čito nedostaju lipidi ili su izložene stresu u uslovima izuzetno suve ili hladne klime.

Efekti: trenutno i dugoročno ublažava iritacije osetljive kože.

Sérum Biosensible (Serum Biosensible):

Koncentracija aktivnih sastojaka sa umirujućim, antiinflamatornim, hidrantnim i zaštitnim svojstvima obnavlja sniženi prag osetljivosti epiderma. Formula bez veštačkih mirisa, obogaćena vodicom kivija smanjuje osetljivost kože, deluje umirujuće i hidrira osetljiv epiderm. U prikladnoj flašici s dozatorom, koju možete svuda poneti sa sobom, biće uvek s vama ukoliko bude potrebno da ublažite reakciju epiderma ili nakon hirurških intervencija ili medicinskih estetskih zahvata. Preporučuje se za reaktivnu i osetljivu kožu.

Efekti: obnavljanje, regeneracija i reparacija.

Sérum 3R (Serum 3R):

Čim se pojave prve bore, ovo je pravi tretman za prevenciju, korigovanje i stimulisanje prirodnog regenerativnog potencijala kože. Ovaj koncentrat sadrži 12 aktivih sastojaka koji deluju eksfolijantno, antioksidantno i antiin – flamatorno, učvrš ćuju kožu i obnavljaju hidrolipidni sloj, ciljano rešavaju razli čite nedostatke i ublažavaju znake prevremenog starenja kože. Idealan za devitalizovanu i/ili zrelu kožu.

Efekti: štiti kožu, spre čava ekstremnu dehidrataciju epiderma i pruža ose ćaj prijatnosti .

Sérum T.E.W.L. (Serum T.E.W.L.):

Dragocena pomo ć u oja čavanju odbrambenog sistema epiderma; deluje kao pravi lipidni štit zahvaljuju ći formuli bogatoj aktivnim sastojcima za nadokna đivanje lipida, regeneraciju i zaštitu epiderma. Održavanjem optimalne hidratacije koža se bolje štiti i podnosi ekstremnu hladno ću. Može se koristiti i kao intenzivna terapija posle nanošenja kreme Dermo-RL. Preporu čuje se za kožu kojoj izrazito nedostaju lipidi ili za kožu izloženu ekstremnim klimatskim uticajima (suva i hladna klima)

Load More Posts

Kreme Biologique Recherche

Kreme se nanose na lice, vrat i dekolte. U izbalansiranim količinama snabdevaju kožu potrebnim sastojcima biljnog, biološkog i morskog porekla, kao i sastojcima dobijenim biotehnološkim postupcima. Dopunjavaju dejstvo autentičnih seruma i štite epiderm od spoljašnjih agresivnih uticaja. Zahvaljujući naročitoj teksturi hidriraju kožu ali ne ostavljaju mastan, okluzivni sloj na koži. Lako se nanose, a zahvaljujući bogatoj koncentraciji aktivnih sastojaka optimalni rezultati se postižu i malim količinama nanete kreme. U okviru većine programa za negu kože preporučuju se dve različite kreme, jedna za dan, druga za noć. Naš asortiman obuhvata tri različite vrste krema: osnovne kreme, specifične kreme i kreme za intenzivnu negu.

Efekti: štiti, regeneriše i revitalizuje epiderm.

Crème Masque Vernix (Krema-maska Vernix):

Krema-maska Vernix pomaže regeneraciju epiderma tako da koža deluje preporo đeno. Inspirisana zaštitnom skramom kojom je beba obavijena prilikom ro đenja, ova kremamaska predstavlja „repliku” originalnog sastava verniksa, i to zahvaljuju ći izboru aktivnih sastojaka bogatih lipidima, proteinima i peptidima sa antioksidantnim svojstvima.

Efekti: zatezanje, hidratacija, zaštita i omekšavanje kože.

Gel ADN Silkgen (Gel Silkgen na bazi DNK):

Osvežavaju ći gel za hidrataciju, zahvaljuju ći inovativnoj formuli koja predstavlja kombinaciju DNK i proteina svile izvora amino-kiselina sa svojstvima restruktuiranja, savršeno održava potrebni nivo hidriranosti epiderma. Koža odmah nakon nanošenja postaje svilenkasta, deluje osveženo i svetlije. Idealan proizvod za osobe koje često putuju, osobe izložene suvoj klimi ili za one koji su bili podvrgnuti plasti čnoj hirurgiji. Preporu čuje se za sva stanja kože.

Efekti: detoksikacija i remineraliza – cija kože i posvetljivanje tena.

Émulsion Végétale Grand Millésime (Biljna emulizija Grand Millésime):

Emulzija bogata agensima sa antioksi – dantnim svojstvima, kao i sastojcima za stimulaciju kože, efikasno pro čiš ćava kožu i posvetljuje ten. Preporu čuje se za mladu kožu bez sjaja i za devitalizovanu kožu. Koristi se u kuri u trajanju od 1 do 2 meseca, koja se može ponoviti.

Load More Posts

Solarni proizvodi

Sunce – najgori neprijatelj kože? Biologique Recherche je posle četiri godine istraživanja lansirao inovativnu, efikasnu i bezbednu liniju proizvoda koji verno prate epiderm kroz sve tri faze koje se vezuju za sun čanje: od pripreme, preko zaštite kože tokom izlaganja suncu, do obnavljanja kože posle sun čanja. Ovaj inovativni metod nege kože u tri faze – priprema, zaštita, reparacija – zasniva se na tri ciljana proizvoda: Preparation U.V., Protection U.V. i Reparation U.V. koji se primenjuju pre, tokom i posle izlaganja suncu, koje može biti veoma štetno.

Preparation U.V.

Preparation U.V. priprema kožu za izlaganje suncu i pospešuje prirodno tamnjenje kože, dok istovremeno spre čava pojavu pigmentnih fleka i ublažava znake starenja kože.

Preparation U.V.
Protection U.V.

Protection U.V., formulisan na bazi trostruke zaštite (“Triple Shield Complex ©“), ovaj ekskluzivni proizvod Biologique Rechercha, 100%-no prirodan i bez nano čestica, štiti epiderm od UVA, UVB i infracrvenih zraka a istovremeno je fotostabilan i vodootporan. Ovo je prvi takav proizvod u svetu!

Protection U.V.
Reparation U.V.

Reparation U.V. predstavlja kompleksnu formulu bogatu aktivnim sastojcima koji deluju umiruju će na kožu i regenerišu je nakon izlaganja suncu, istovremeno ublažavaju ći znake starenja kože

Reparation U.V.

Deluje umiruju će na kožu nakon izlaganja suncu.

Reparation U.V.:

Zahvaljuju ći formuli bogatoj sastojci – ma za hidrataciju i obnavljanje lipida, kao i aktivnim sastojcima biljnog porekla sa anti-inflamatornim dejstvom, krema Reparation U.V. umiruje kožu i obnavlja je nakon izlaganja suncu i usporava pojavu znakova starenja kože efikasno deluju ći protiv slobodnih radikala. Preporu čuje se za sve tipove kože.

Solarni proizvodi

Sunce – najgori neprijatelj kože? Biologique Recherche je posle četiri godine istraživanja lansirao inovativnu, efikasnu i bezbednu liniju proizvoda koji verno prate epiderm kroz sve tri faze koje se vezuju za sun čanje: od pripreme, preko zaštite kože tokom izlaganja suncu, do obnavljanja kože posle sun čanja.

Solarni proizvodi

Završni serumi

Ovi serumi se nanose u završnoj fazi i njihove formule su specifične. Sofisticirani i čarobni, svojim dragocenim sastojcima i trenutno i na duži rok poboljšavaju kvalitet i estetski izgled kože. Mogu se naneti i pre i posle kreme da bi koža dobila prirodan, blistav sjaj. Ovi dragoceni fluidi sadrže brojne ekstrakte biljnog porekla, različite vitamine, antioksidanse, hijaluronsku kiselinu i ekstrakte DNK sa izraženim svojstvima hidratacije i oksigenacije. Završi serumi takođe stabilizuju efekte proizvoda nanetih u prethodnoj fazi tretmana, odnosno nege. Odlična su podloga za šminku i mogu se koristiti i svakodnevno, i u specijalnim prilikama. Efekti: završnim serumima se fiksiraju i produžavaju efekti proizvoda Biologique Rechercha naneti u prethodnim fazama tretmana, odnosno nege.

Efekti: najbogatiji aktivnim sastojcima, daje volumen, zateže kožu i čini je blistavom.

Le Grand Sérum:

Ovaj univerzalni serum je pravi eliksir mladosti sa stimulišućim dejstvom za postizanje odličnih rezultata. U ovom „vanvremenskom” serumu su sažeti svi najbolji efekti tretmana za negu kože s dugotrajnim rezultatima.

Efekti: ublažava znakove umora, posvetljuje ten, kožu čini glatkom i lepšom.

Fluide VIP O2: Elixir City Zen

Zahvaljujući jedinstvenoj formuli sadržanoj u ovom serumu obogaćuje se koncentracija kiseonika na površini kože i stimulišu prirodne funkcije epiderma. Pravi fluid protiv zagađenja, sa efektom hidratacije i oksigenacije, efikasno štiti kožu od agresivnih spoljašnjih uticaja u gradskoj sredini tokom celog dana. Njegova jedinstvena formula kombinuje sastojke za revitalizaciju, ekstrakt svile i specifičan kompleks Biologique Rechercha za oksigencaiju da bi koža povratila zdrav izgled. Preporučuje se za sve tipove kože.

Efekti: ujednačava ten i kožu čini glatkom i nežnijom.

Silk Plus: Elixir de Douceur

Serum za hidrataciju i glatku kožu s visokom koncentracijom aktivnih sastojaka za regeneraciju, hijaluronskom kiselinom, ekstraktom krastavca i svile deluje umirujuće na kožu, pruža osećaj prijatnosti i čini kožu glatkom i nežnom poput svile. Preporučuje se za sve tipove kože.

Efekti: regeneracija i zatezanje epiderma, trenutni sjaj, efekat volumena i blistav ten.

Sérum Grand Millésime: Elixir Hors du Temps

Ovaj serum bogat visokokoncentrovanim aktivnim sastojcima za revitalizaciju i sa antioksidantnim dejstvom, kao i hijaluronskom kiselinom, čini ten odmah nakon primene svetlijim a kožu mlađom. Ovo je eliksir mladosti, lepote i glamura koji ublažava znakove starenja

Load More Posts