Biologique Recherche
40 godina posvećenosti

Yvan, Josette i Philipe Allouche, biolog, fizioterapeut i lekar, udružili su svoje znanje i posvećenost da bi ispisali jedinstvenu i vizionarsku stranicu u kozmetici. Kada je pre 39 godina osnovana, ova kompanija je funkcionisala kao laboratorija za istraživanje i razvoj, a bavila se isključivo formulisanjem proizvoda namenjenih profesionalnim kozmetičarima nezadovoljnim postojećim proizvodima. Danas je metodologija Biologique Rechercha poznata po svojoj efikasnosti koja se zasniva na kliničkom pristupu estetskoj nezi kože i primeni čistih, koncentrovanih i gotovo sirovih sastojaka, kao i inovativnih ali striktnih protokola i metoda rada. Iako se dr Philippe Allouche (Filip Aluš), klinički lekar, najpre interesovao za suštinski drugačiji pristup nezi kože od onog koji su

zagovarali njegovi roditelji, početkom 2000-ih postepeno je od svog oca Ivana preuzimao kreativnu ulogu u poslu. Iskustvo u domenu interne medicine omogućilo mu je holistički pristup koži, organu direktno povezanom sa svim vitalnim funkcijama organizma. Osim toga, na odeljenju intenzivne nege stekao je dragoceno iskustvo vezano za reakciju organizma na akutni stres. Takva iskustva omogućila su dr Alušu sasvim drugačiju viziju kompletnih metoda rada svojstvenih ovom brendu. Danas je Biologique Recherche internacionalni brend zastupljen u više od 70 zemalja. „Ambasada lepote” (Ambassade de la Beauté), predvodnik kozmetičkih salona, nalazi se na presižnom mestu u srcu Pariza, na adresi 32 Avenue des Champs-Élysées.

O nama

Jasna i Branko Obradović, stručnjak iz oblasti kozmetologije i menadžer, zajedno vode jedan od najčuvenijih beogradskih kozmetičkih salona – Studio Jasna. Jasna Obradović je započela karijeru kao nastavnik stručne prakse u Školi za negu lepote, 1981. je otvorila svoj prvi salon na Vračaru i počela da prati nova dostignuća iz oblasti kozmetike na najvećim svetskim kongresima.Početkom devedesetih, na sajmovima kozmetike u Nici i Montekarlu, isprobala je svu tada aktuelnu kozmetiku, i profesionalnu i neprofesionalnu, i odlučila se za liniju renomirane francuske laboratorije Biologique Recherche.Vrlo brzo je na Sajmu kozmetike u Parizu započela saradnju sa njima i nakon nekoliko godina postala zvanični predstavnik njihove laboratorije za područje bivše Jugoslavije pružajući ujedno permanentnu podršku i savete kozmetičarima, kao i besplatnu edukaciju za primenu specifičnih metoda Biologique Rechercha. Ostalo je skoro 40 godina duga tradicija profesionalnog pristupa i nege čistim, koncentrovanim, gotovo sirovim sastojcima u ušuškanom prijatno opremljenom prostoru u samom centru prestonice.

Galerija
Press Clipping

Pratite nas na društvenim mrežama