Najnovija Biologique Recherche linija Toleskin namenjena je za izrazito reaktivnu kožu koja ne može više da podnese nijedan kozmetički proizvod – poput kože sa atopijskim dermatitisom, oslabljene nakon estetske intervencije ili terapije za lečenje kancera ili pak kože u krizi zbog drugih razloga. Nova linija Toleskin za izrazito reaktivnu kožu, jedinstvena je i potpuno drugačija od svih drugih u svetu kozmetičke industrije.

ZAŠTO KOŽA POSTAJE REAKTIVNA

Nekad je mali procenat ljudi imao izrazito reaktivnu kožu, ali danas to više nije tako. Reaktivnost znači da, bez obzira na vaše trenutno stanje kože, npr. seboreično, suvo, dehidrirano, osetljivo, možete u nekom trenutku imati i kožu čiji je epiderm zdrav, ali je u krizi jer veoma burno reaguje na spoljašnje ili unutrašnje stimulanse.
To se dešava iz nekoliko razloga:
• zbog naslednog faktora – poput kože sklone atopijskom dermatitisu
• nakon hirurške intervencije – kad se javi preosetljivost zbog estetskih operacija
• tokom radikalne terapije – prilikom lečenja kancera
• od nekog spoljašnjeg faktora – poput zagađenja…
Izrazito reaktivna koža ima narušenu kožnu mikrobiotu, promenjena joj je barijerna funkcija ili ima snažnu imunološku reakciju praćenu crvenilom i
dugoročnim jakim svrabom.

JEDINSTVENA LINIJA SA TROSTRUKIM DEJSTVOM

Timovi Biologique Recherche stručnjaka za razvoj radili su ovaj put na rešenju problema kože koja ne može da podnese nijedan kozmetički proizvod, pa čak ni onaj namenjen osetljivoj koži, i kreirali Toleskin liniju, jedinstvenu svoje vrste jer sadrži proizvode
i za spoljašnju i unutrašnju primenu.
Formula je bez konzervanasa, napravljena u apsolutno sterilnim uslovima i utiče na tri nivoa:
1. uspostavlja ravnotežu kožne mikrobiote ograničavajući razvoj patogenih bakterija poput stafilokoke aureus u slučaju atopijskog dermatitisa
2. obnavlja barijernu funkciju kože koristeći flagrin, protein koji se nalazi u koži i koji jača zaštitnu funkciju
3. smanjuje crvenilo.

Toleskin linija namenjena je za izrazito reaktivnu kožu koja ne može više da podnese nijedan kozmetički proizvod

KOJE KOŽE SU NAJOSETLJIVIJE

To su sve izrazito reaktivne kože kojima je oslabljena zaštitna barijera time što joj nedostaju strukturalni lipidi i proteini, posebno filagrin, protein koji je zadužen za koheziju kože. Zatim one kojima je neuravnotežena kožna mikrobiota, pa su podložnije razvoju mikroorganizama. Koža može da bude i samo osetljivija na spoljašnje agense ili preosetljiva zbog preterane reakcije imunog sistema ili nakon hirurških intervencija.
Uzmimo kao primer kožu sklonu atopijskom dermatitisu – ona je ponekad zdrava, a ponekad reaktivna. Tokom perioda reakcije suva je, svrbi i crvena je, a u ozbiljnim slučajevima puca, krvari i ima vidljive rane. Toleskin proizvodi bi se, u ovom slučaju, primenjivali između reaktivnih perioda da se smanji njihova učestalost i intenzivnost.

SVEOBUHVATNA NEGA – SPOLJA I IZNUTRA

Toleskin liniju od drugih razlikuje to što je sistem nege kompletan – podrazumeva i spoljašnje i unutrašnje delovanje na trenutnu netoleranciju. Sastoji se od četiri proizvoda koja nude trenutno rešenje za borbu protiv intolerancije i omogućavaju koži, na duže staze, da napreduje i ojača.
Prvi je buster koji pomaže koži da umanji osetljivost, zatim maska kao SOS rešenje u trenutku krize i krema koja štiti kožu celog dana. To je deo linije za spoljašnju upotrebu. Četvrti preparat je namenjen unutrašnjoj upotrebi i to je dodatak ishrani sastavljen od probiotika koji rade na ravnoteži mikrobiote.

APSOLUTNO STERILAN PROCES PROIZVODNJE

Svi ovi proizvodi su potpuno nove formule i napravljeni su u sterilnom procesu proizvodnje pomoću UHT sterilizacije kojom se oslobađaju konzervanasa. Sterilizacija se radi u specijalizovanim fabrikama, u kontrolisanom okruženju. I ambalaža se pravi u sterilnom okruženju i steriliše gama-zracima pre nego što se proizvod stavi u nju, čime se apsolutno sprečava kontaminacija prilikom punjenja. Proizvodi se potom još jednom testiraju kao garant apsolutnoj čistoći na kraju proizvodnog lanca.


Toleskin B za desenzibilaciju i umirenje

Buster u vidu praha i sterilnog seruma smanjuje preosetljivost epiderma da bi se povećao prag tolerancije kada je koža izložena svakodnevnim stresnim uticajima. Ublažava svrab i osećaj prekomerne toplote i smiruje crvenilo odmah nakon nanošenja. Koža deluje ojačano i TOLESKIN smanjuje se njena reaktivnost. 

Toleskin M za smirivanje iritacija i nadoknadu lipida kod burnih reakcija kože

Maska i sterilni serum glavni su saveznici u slučaju burnih reakcija kože. Odmah nakon nanošenja umiruju epiderm, pre ili posle reakcija kože. Pružaju koži osećaj prijatnosti, deluju umirujuće na nju i ojačavaju je tako da je koža spremna da se zaštiti od svakodnevnih agresivnih uticaja.

Toleskin C za umirenje i uspostavljanje normalnih funkcija

Ova sterilna krema sa veoma umirujućim dejstvom smanjuje osetljivost kože, ublažava svrab i osećaj neprijatnosti. Povećava prag tolerancije kože i deluje umirujuće na nju. Tekstura je manje gruba, crvenilo ublaženo, a epidermu je vraćen osećaj prijatnosti.

Toleskin DS za ravnotežu kožne mikrobiote

Dodatak ishrani na bazi mlečnih fermenata poznatih i kao probiotici svakodnevno poboljšava balans u digestivnom traktu i obezbeđuje raznovrsniju mikrobiotu u crevima.
Pomaže da se ublaže inflamacije kože i poboljša njen kvalitet. Lactobacillus salivarius i Lactobacillus fermentum deluju protiv inflamacija.